Hoe krijgen we deze wielen in beweging?

Voor onze projecten in Congo hebben we dringend een tweedehands Japanse Jeep 4 x 4 diesel nodig vanaf bouwjaar 2009, 5 deuren en een trekhaak. Het is belangrijk dat de auto voor- en achterwielaandrijving heeft in verband met de onverharde wegen in bergachtig gebied. 
We hebben voor deze auto ca. € 9.900 nodig.

De auto is echt noodzakelijk om onze goederen te vervoeren en op de plek te brengen. 

We willen de auto in Nederland kopen en dan verschepen naar Congo. Misschien vraagt u zich af, waarom kopen we een auto in Nederland en niet in Congo? Dat zou transportkosten besparen. Er worden daar veel auto’s verhandeld, maar de kwaliteit is onbetrouwbaar, je kunt er niet van op aan. 

Reparaties aan de auto worden aan huis gedaan omdat er geen garage is en onderdelen voor de auto worden op straat gekocht.

Wij hebben liever een auto van waar we zeker weten dat hij in goede staat is.

Als de auto in de havenstad Matadi/ Boma aankomt moeten we invoerkosten betalen en dan wordt de auto naar Kinshasa gereden. Vanaf de haven moet de auto verzekerd zijn en heeft hij een Congolees kenteken nodig.

De diesel of benzine is net zo duur als in Nederland. Er wordt met Amerikaanse dollars betaald, omdat de Congolese frank niets waard is. De wegen  zijn slecht, onverhard en bergachtig daardoor verbruikt de auto ook meer benzine. 

Belangrijk is het onderhoud. Regelmatig controleren we of de remmen en oliepeil in orde zijn. De chauffeur is meestal ook degene die de auto controleert en schoonmaakt.

De daadwerkelijke kosten van het vervoeren van de auto naar Antwerpen en het verschepen naar Matadi/ Boma en de invoerkosten van de auto in Congo verschillen per type auto, maar we moeten rekenen op ongeveer tussen € 6000 en € 7000.

 

De kosten van de aanschaf plus het vervoer van de auto zijn dus samen zo'n € 17.000

 

 

 

 Doneer vandaag nog en help StichtingCongo!

 

 

Translate »