Microkrediet

Investering in de toekomst

Doneer nu!

Word vrijwilliger!

Microkrediet voor Tienermoeders

Het is vaak maar een kleine investering om een bedrijf te starten of te laten groeien. Voor veel Tienermoeders is dit geld niet beschikbaar. Ook is het niet mogelijk om een lening te krijgen, omdat ze geen inkomen hebben. 

De lening ofwel ‘het krediet’ zorgt ervoor dat Tienermoeders (ondernemers) een kans krijgen een bestaan op te bouwen en hun financiële positie te verbeteren. Het uitgangspunt van microkrediet is te helpen om deze ondernemers zichzelf te ontwikkelen, in plaats van alleen geld aan ze te geven. En het belangrijkste is dat dromen waarheid kunnen worden.

Door het investeren en leren zijn ze trots op hun zelf en stralen ze positiviteit uit naar hun omgeving en helpen ze het land Congo verder op te bouwen.

Doormiddel van microkrediet willen we de Tienermoeders met behulp van een kleine lening op een eenvoudige manier steunen bij het opzetten of uitbreiden van een onderneming.

Dit geld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de aanschaf van een naaimachine of andere accessoires.

Ze kunnen een klein maandelijks bedrag terugbetalen. Door dus te investeren in microkredieten kunnen ze extra inkomsten verdienen om belangrijke kosten te dekken, zoals eten, gezondheid kosten en schoolgeld voor hun kinderen.

Het idee daarbij is dat het opzetten van een onderneming in de toekomst de levensstandaard van de lokale gemeenschap kan verbeteren.

Op deze slimme manier investeren kan Tienermoeders flink vooruit helpen.

Samen kunnen we dit laten slagen en krijgen de tienermoeders een kans om aan hun kinderen te laten zien hoe het ook kan. Ieder individu is waardevol en zonder elkaar kunnen we niet! Door liefde voor elkaar geven we een ieder de kans om te ontwikkelen.

 

Translate »