vlnr: Johan Huizer, Guy Okamba en Bert Dokter

Johan Huizer:
Door de vriendschap met Guy, die me vroeg om plaats te nemen in het bestuur van de stichting Congo, zit ik van het begin af aan in het bestuur als penningmeester. Samen met andere vrijwilligers en bestuursleden heb ik op heel wat markten gestaan om donateurs te werven voor de stichting. Ook zijn we met elkaar naar een studentenvereniging geweest die de opbrengst van een gezellig etentje en avond aan de stichting doneerde. Naast deze bezigheden proberen we op allerlei manieren acties te bedenken. Hierbij valt te denken aan voetbalshirts van diverse voetbalverenigingen uit de omgeving. Ieder jaar worden er shirts overbodig door het wegvallen van sponsors en deze shirts kunnen uitstekend worden gebruikt in Congo. Gelden worden ter plaatse gebruikt voor het aanschaffen van meubilair, zaden, gereedschap, toiletten en voor de kosten voor mensen die aldaar deze zaken moesten maken e.d.

Guy Okamba:
Ik wilde altijd iets doen voor mijn geboorteland Congo (Democratisch Republiek Congo) op sociaal gebied. Hans Dunsbergen was de eerste persoon die ik ontmoette die deze droom deelde en het ook hardop durfde te zeggen. Het is een goed idee om een beweging te creëren waarin mensen en organisaties een kleine bijdrage leveren om veel te veranderen in andere delen van de wereld. Dus let’s do it! Donc faisons le!

Bert Dokter:
Na diverse functies in het plaatselijke kerkenwerk vond ik het tijd worden om mijn vleugels een uit te slaan en buiten mijn vertrouwde omgeving een uitdaging aan te gaan. Via via was ik al enigszins bekend met het werk van Stichting Congo. Toen Guy mij polste voor een functie binnen Stichting Congo was één en eén al snel twee. Zijn bevlogenheid, enthousiasme en ook ambitieuze inzet voor de Stichting heeft mij geraakt en dat doet het nog steeds. De samenwerking binnen de Stichting verloopt in een goede en informele sfeer en toch is er op die manier al veel bereikt. Maar er is nog genoeg te doen.