Voordat we met de bouw van het naaiatelier konden beginnen, moest eerst het terrein worden beveiligd tegen diefstal en om zo de veiligheid voor de tienermoeders te garanderen. Deze kosten waren niet in onze begroting meegenomen, maar wij zagen ons genoodzaakt om eerst te investeren in een muur met een poort en prikkeldraad,
voordat het project daadwerkelijk van start kan gaan. De muur staat en nu is er een start gemaakt met de bouw van het naaiatelier. Veel jonge meisjes worden ongewenst zwanger en komen dan alleen te staan. De tienermoeders moeten het dan zonder familie zien te redden. Zij zijn verantwoordelijk voor hun kind dus het is belangrijk dat ze wat geld kunnen verdienen. Het naaiatelier geeft hun hoop. Toch blijft de toekomst onzeker. De lappen stof om te naaien moeten zij zelf kopen en daar hebben ze niet altijd geld voor. Door een tienermoeder te sponsoren kan ze een naaimachine of tenminste een lap stof kopen.
 

Er is veel geld nodig om tienermoeders in Congo een opleiding tot naaister te kunnen laten volgen. Maar er staat dan ook iets goeds tegenover. Wat zou het mooi zijn als zij na deze opleiding samen met het kindje op eigen benen kunnen staan.

 Doneer vandaag nog en help StichtingCongo!

 

 

Translate »