In andere media

Doneer nu!

Word vrijwilliger!

ANWB doneert restwaarde oude IT-apparatuur aan Stichting Congo 

De ANWB heeft via Stichting ITdonations de restwaarde van zijn oude laptops en pc’s aan Stichting Congo gedoneerd. Het bedrag van € 10.243,- gaat naar de stichting die het Afrikaanse land ondersteunt door ter plekke te helpen met het opzetten van kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en landbouw. 

Geregeld doneert de ANWB de restwaarde van zijn oude computerapparatuur aan een goed doel. Hierbij helpt Stichting ITdonations. Via een interne peiling kreeg het voorstel van IT-medewerker Glodi Mbwete de meeste stemmen. Hij stelde voor om de restwaarde deze keer te doneren aan Stichting Congo.

Hulp aan kinderen en jongeren

“Ik had al langere tijd het idee om iets te doen voor Congo omdat een groot deel van mijn familie er woont. Ik sta achter de activiteiten van Stichting Congo om kinderen en jongeren te helpen die het minder goed hebben dan wij. Als tegenprestatie voor de beloning van mijn idee heb ik 24,3 kilometer hardgelopen. Waarom die afstand? 243 is het landnummer om Congo te bellen.”

Regie over eigen toekomst

Pascal Verstappen, Manager IT Operations bij ANWB is erg blij met het initiatief en de persoonlijke inzet van Glodi. “Stichting Congo is een mooi initiatief dat Congo helpt zichzelf te ontwikkelen zodat de Congolezen de regie kunnen voeren over hun eigen toekomst. Net zoals wij dat in Nederland kunnen en de collega’s binnen ANWB dat doen.”

Over Stichting ITdonations

Stichting ITdonations is in 2007 opgericht door Gerard Aldus, directeur van NEG-Group. Hij ziet dat veel organisaties problemen hebben met het veilig en verantwoord afvoeren van afgeschreven IT-apparatuur. Tegelijkertijd heeft hij de wens om te ondernemen op een manier die ook waardevol is voor de maatschappij. Inmiddels is via de Stichting al meer dan € 3 miljoen aan donaties gerealiseerd.

https://www.itdonations.nl/succesverhalen/anwb-doneert-aan-stichting-congo

 

Translate »